Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Pojkar 18

Av Filip - 17 maj 2009 08:07

Igår körde jag en variant på löppass som jag inte gjort på ett tag, nämligen lite halvlångdistans typ 20km med 2x5km tröskel (zon 4) inlagt. En av 5-orna körde jag inne i skogen och gick bara på puls och känsla, pulsen kändes lättpressade och farten hög. Bestämde mig för att köra den andra 5an på löparbanan för att få lite tider och formbesked. Redan när jag närmade mig löparbanan så hörde jag på håll någon som ropade:

-"Kom igen nu Gubbar!" och

"Jobba nu blått!"

Ånääeej, mina antagonister fotbollskillarna. Full match mellan två  lag med killar i 18 års-åldern. Sedvanliga racken med 20-30 drickflaskor på bana 1,2 samt 3. Joggade fram till gubben som antagligen var tränare och frågade om jag kunde springa på innerbanan. Jodå, det gick bra. Det blev 13 varv med kryssande mellan drickaflaskor, en linjedomare som envisade sig med att jonglera med sin lilla flagga på innerbanan och tränaren som hela tiden råkade ta ett steg ut på löparbanan precis när jag sprang förbi. Spelarna hade sina flickvänner (?) samlade i ett av hörnen av idrottsplatsen. Varje gång jag sprang förbi hörde jag ett lätt hysteriskt fnitter, antagligen blev dom upphetsade när dom såg ovandelen av mina bleka lår i de högt skurna slitsarna på mina Stefan Holmsliknande löparshorts.


Eftersom det kändes så lätt (sluttid 17.35 snittpuls 169) så var jag oförbered på att magen skulle vända sig helt ut och in när jag kom i mål och böjde mig framåt. Märkligt att spyan inte ens föregicks av någon form av illamående. En fint tuggad blandning av morotskaka och Brämhults hallonjuice som inmundigats en halvtimme innan passet flöt nu över innerbanan och delvis på mina skor. Fotbollsspelarflickvännerna fick alla sina fördomar om löpare bekräftade. Jag överdrev lite och ragglade med spya i mungipan åt deras håll vilket var till stor munterhet.


Kände mig lite medtagen efter det och och satte mig på en bänk för att återhämta mig innan jag fortsatte passet. En liten kille på 5-6 år gick förbi och tittade på mig med stora ögon och frågade sen sin mamma:

-"Varför gråter den gubben?"

Men hallå liksom,  det är inte så lätt att spy utan att få röda, tårfyllda ögon. Det där med "gubben" är lite mer svårsmält dock.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Greven

17 maj 2009 10:00

Låter som du försökt återskapa Göteborgsvarvet. Blev du så taggad efter vårt uppladdningssnack eller? härligt att spy, där är jag lite avundssjuk.

 
Ingen bild

Dave

17 maj 2009 14:05

En mycke viktig fråga, visst var min morotskaka godare?

 
Ingen bild

Filip

17 maj 2009 20:05

Greven: Mjaa, du har väl inte spytt sen jag tog med dig på den där barrundan på Götgatan? Haha, som en liten kisekatt som ätit för mycket gräs!

Dave: Du, jag skulle inte kunna träna en halvtimme efter din sockerbomb till morotskaka. Min morotskaka var av den matigare/nyttigare varianten gjord på enbart dadlar + mosad banan + rivna morötter. Äckligare men inte lika barnförbjuden.

 
Micke Selvin

Micke Selvin

18 maj 2009 09:28

Bra kört. Riktigt snabb 5:a och kändes det lätt så kan du väl inte klaga på löpformen? Kör du någon tävling innan Nice eller blir det triathlonpremiär på rivieran?

http://www.mickeselvin.se

 
Ingen bild

Gammeladepten

18 maj 2009 19:12

Måste ha varit åksjuka, 14 varv på runt en fotbollsplan kan få vem som helst att må illa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se